Kispál Sándor Bútorasztalos Mester
             Üdvözlöm önt, weboldalam látogatói között.

Festett fésülködő asztal felújítása.

 

A festett pipere asztal


Restaurált antik bútor erősen kopott állapotban volt. A festék sok helyen lepergett, nem kromofágoztam le az egészet, nem jó erősen lecsiszoltam. A vastag festéket a sarkokból hőlégfúvóval égettem le.A felületi egyenetlenségeket mestertapasszal, a néhány mélyebb hibát, kétkomponenses tapasszal töltöttem ki. A tükörtartó bábuk esztergált talpai, leváltak, ezeket pótoltam. Sajnos sok rétegben kellett festeni, az utolsó réteget fújással vittem fel rá. Selyemfényű zománcfesték fehér: SE-1002.

Az asztalt 10 cm-rel meg kellett emelni, ezt az esztergált váll alatt, oldottam meg, és így az egyenes szakaszon nincs toldás (nem reped meg a későbbi, száradás okozta mozgás miatt).
Új fazettázott tükör került a keretbe. A fiókok új fogantyúkat kaptak.
Szerencsére megvolt az eredeti csavar a tükörhöz, ami szépen feldobja.

 

 

A sárgára festett kör alakú kisasztal,Restaurált antik bútor

 teteje szétázott állapotban volt, az eredeti bútorlap a darabjaira hullott, erért célszerű volt új lapot készíteni. Az asztallap szélén, körbe gyöngy minta faragás kapott helyet, mely az asztallap felső élén kialakított falcba került elhelyezésre.
Az mdf-ből készült asztaltetőt íves maróval alakítottam ki, ezután martam bele a falcot.
A gyöngymintát, ami hiányzott, kifaragtam, és az egészet beragasztottam.
A káva, fenyőfa szegmensekből volt, ami széthullott (valószínűleg szétázott), újraragasztottam az egészet. Csiszolás, festés több rétegben. Aqua Kolor selyemfényű zománcfesték sárga: S 0580-Y10R kevert szín.

 

 

A bútorok eredetileg fehérek voltak


Restaurált antik bútor egy későbbi átalakítás során lettek sárgára festve (kb.: 50 éve).
Mivel több fotót tettem fel már a netre, így tudom, hogy nem elég csak a műhelyben lefotózni, mert a háttér elvonja a figyelmet. Sokkal profibbnak tűnik a fotó, ha jó (egyszínű), hátteret kap, ezért photoshoppal, új hátteret adtam a legjobban beállított képekhez. Javítottam a felhasználói élményen, jó érzés ránézni a gyönyörűen restaurált bútorra.

Próbáltam divatolni egy kicsit. A Pantone cég a 2016-ra az év színének a derűs kéket (Serenity, babakék), és a rózsakvarcot (Rose Quartz, babarózsaszín) választotta.
Ezt a két színt választottam hátterül, az egyik fotónak, remélem nem giccses, bár az sem baj, hiszen szép.


  Serenity
  Rose Quartz


További fotók, a bútorfelújítás folyamatáról.


Festett antik bútor Festett antik bútor Festett antik bútor Festett antik bútor Festett antik bútor Festett antik bútor Festett antik bútor Festett antik bútor #Sanyimester, #FestettButor, #Painted Furniture