Kispál Sándor Bútorasztalos Mester
             Üdvözlöm önt, weboldalam látogatói között.

Bútorkárpitozás


Antik bútorok kárpitozása, és ülésjavítása.


Rugós ülőfelületek újrakötözése, varrása.

A kárpitozás a végső munkafázis ami után az ülőbútorok megkapják azt a kényelmes ülőfelületet, amellyel évtizedekig szolgálják tulajdonosukat.

Szövetminták az alábbi weboldalon választhatóak. Tovább >>>


A kárpitozott bútorok ápolása


A tisztítás szempontjából a bútorok leggyakrabban elhanyagolt része a kárpitozott rész, mivel ezeken a port és a szennyeződéseket nehéz észrevenni. Mindkettő az anyag nagy ellensége és ugyanúgy rárakodik a kárpitozásra, mint a sima bútorfelületekre. Legtöbbször, csak Bútorfelújítás, vagy Bútorrestaurálás, esetén van cserélve a szövet. De tisztítva, még sellakpolitúrozás esetén sem.


Porszívózzuk ki rendszeresen a kárpitozott bútorokat is. Először egy rövid csővel poroljuk, ütögessük, hogy a por és a szennyeződés a felületre kerüljön. Bútorkefével vagy más alkalmas eszközzel férjünk hozzá az oldalakhoz és a háttámasz közötti résekhez is. A bedörzsölődő szennyeződés az anyagot lekoptatja. Ezért használjunk különleges bútortisztító szert a teljes felülethez. A visszamaradó, ragadós maradványok, amelyeket nehéz eltávolítani, sajnos jó alapjai, a gyorsabb újraszennyeződésnek.


Legmegfelelőbb egy szárazhabos tisztítószer, mert ez nem jut be a kárpitanyagba. Kövessük pontosan a használati utasítást és hagyjunk megfelelő száradási időt. Ne rövidítsük le azzal, hogy a bútort meleg helyre állítjuk, mivel ez súlyos károkat okozhat. A bőrutánzatokat szappanos vízzel dörzsöljük le és kendővel töröljük szárazra. Ne használjunk politúrt, ez ragadós réteget ad.

Kárpitozás. Fotelek, kanapék újrakárpitozása, áthúzása.


Szövetminták az alábbi weboldalon választhatóak. Tovább >>>